Kunstgras Advies & Onderhoud

Kunstgras Advies & Onderhoud 

Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking tot echt gras zeer beperkt is, moet u om het kunstgras jaren lang mooi te houden, toch wat aandacht besteden aan uw kunstgrasgazon.

Het onderhoud is grofweg op te delen in de volgende aspecten:

  1. Schoonhouden van het kunstgras

  2. Het kunstgras borstelen

  3. Periodiek (jaarlijks) onderhoud

1. Schoonhouden van het kunstgras

Het belangrijkste onderhoud is eigenlijk het regelmatig schoonhouden van kunstgrasmat.
Blaadjes, zaden en takken van omringende bomen en planten die op het kunstgras terecht komen, moeten verwijderd worden om kieming van onkruid te vermijden. U kunt hiervoor het beste een harde bezem gebruiken. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan.
Mocht er onverhoopt toch onkruid in uw kunstgras ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, de hand of met een onkruidverdelgingsmiddel. Ongelukjes van huisdieren moet u voor uw eigen hygiëne zo snel mogelijk verwijderen en naspoelen.

2. Het kunstgras borstelen

Het kunstgras kan na het aanleggen en na gebruik nog wat plat liggen. Borstel het gras voorzichtig op met een bezem, om te zorgen dat het gras weer mooi rechtop gaat staan.  Doorgaans gebruik en belasting van het gras kan ertoe leiden dat het kunstgras wat plat gaat liggen. Om het mooi te houden is het verstandig om het gazon een paar keer per jaar even op te borstelen.

3. Periodiek onderhoud

Kunstgras Bureau Bouwmeester raad aan om uw gazon periodiek, twee keer per jaar, een grote onderhoudsbeurt te geven.  Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt uw gazon opgeborsteld en waar nodig losse naden bijgewerkt.  

In sommige gevallen hebber er toch ongewenste zettingen plaatsgevonden. Vooral bij ondraagkrachtige ondergronden kan dit voorkomen. In dit geval adviseren wij om de grootste kuilen en/of bulten onder de mat te verwijderen. Een strak kunstgrasveld geeft toch het mooiste eindresultaat.
Kunstgras Bureau Bouwmeester te Apeldoorn kan deze werkzaamheden voor u uitvoeren.